Mandarinolnak

A nyugati opera új nyelve: a kínai

Kínaiul tanulnak fiatal nyugati operaénekesek: a program célja, hogy felkészüljenek a modern kínai operák előadására.

2011.08.22 07:20MTI

Az egy hónapos kurzus a héten fejeződik be: a húsz vendégénekes egy pekingi előadás keretében mutatja be frissen megszerzett tudását.

A kezdeményezést részben a kínai kormány, részben tengerentúli csoportok karolták fel. A szervezők azt remélik: a lehetőség további nyugati operaénekeseket ösztönöz arra, hogy mandarin nyelven énekeljenek. A program egyúttal a modern kínai operának is világszerte jó reklám, és jótékony hatása lehet a kulturális kapcsolatokra.

Az utóbbi években számos nyugati stílusú operát komponáltak kínai szerzők. Az országban ötven operaház működik, és Pekingben gyakran adnak elő nyugati operákat. A közelmúltban pedig olyan tervek is napvilágot láttak, hogy világkörüli koncertturnét szerveznek a három tenor kínai változatának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.