Beindult a szuperhősök csatája

Amerika Kapitány kiütötte Harry Pottert a nyeregből

A nyári szuperhősök csatájában a hét végén Amerika Kapitány kerekedett felül: a képregényhős kalandjait feldolgozó akciófilmre 65,8 millió dollárért (12,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők Észak-Amerikában, az egy hete debütált utolsó Harry Potter-film a toplista második helyére szorult.

2011.07.25 08:54MTI

A John Johnston rendezésében készült Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című produkció fogadtatása felülmúlta a stúdió várakozásait - jelentette ki Don Harris, a Paramount filmstúdió forgalmazásai főnöke. Mint mondta, őt az Elveszett frigyláda fosztogatóira emlékeztette az Amerika Kapitány közönségsikere.

A nézőknek tetszett a főhős: igaz, hogy nem volt teleaggatva szuperfegyverekkel, de a karakter önmagában is megnyerte a rajongókat. A nemzetközi piacon egyelőre még csak Olaszországban tette tiszteletét az új akcióhős, akit Chris Evans alakít.

A filmet a jövő héten további 23 térségben kezdik vetíteni, köztük Magyarországon.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész 72 százalékot veszített lendületéből egy hét alatt: a varázslótörténet befejező epizódja a premierhétvégén 169,2 millió dolláros csúcsbevétettel töltötte meg az amerikai és kanadai mozikasszákat, a mögöttünk álló hétvégére azonban visszaesett a nézők rohama, és a jegyeladás kicsivel lépte túl a 48 millió dollárt (9 milliárd forintot).

A Potter-film teljes észak-amerikai bevétele ugyanakkor már meghaladta a 274 millió dollárt. A hétvége másik nagyszabású premierje a Barátság extrákkal című romantikus vígjáték volt Justin Timberlake és Mila Kunis főszereplésével. A románcra 18,5 millió dollárért (3,4 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, ezzel a toplista harmadik helyét szerezte meg. Kissé lemaradva, 12 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) követte a Transformers 3.

A robotos akciófilm időközben a Paramount Pictures International valaha forgalmazott legnagyobb bevételű produkciójává nőtte ki magát.

A film külföldi jegyeladásai elérték az 556,6 millió dollárt, az észak-amerikai bevétel pedig 325,8 millió dollárra rúg. A toplista ötödik helyén a Förtelmes főnökök című bűnügyi vígjáték szerepelt 11,7 millió dollárral (2,2 milliárd forinttal).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.