Nála szebbet elképzelni a Ma.hu se tud!

Marilyn Monroe 8 méter magasból emelgeti a szoknyáját

Marilyn Monroe nyolcméteres szobrát leleplezték le a hét végén Chicagóban.

2011.07.17 18:16MTI

A monumentális alkotás a színésznőt a Hétévi vágyakozás című Billy Wilder-filmből ismert pózában ábrázolja: szoknyáját magasba fújja a szél, amikor a metró egyik szellőzőnyílása föle áll hűsölni.

A Forever Marilyn című alkotás Seward Johnson szobrászművész műve. Chicago híres a kültéri műalkotásairól. A belvárosi Magnificent Mile téren, ahol Marilyn szobra a jövő tavaszig látható, korábban Johnson egy másik alkotása, a Grant Wood rendezte American Gothic zord arcú farmere és aggszűz leányának szobra állt.

A fehér ruhát, amelyet Monroe 1955-ben Billy Wilder filmjében viselt, amelynek köszönhetően filmlegendává vált, a Debbie Reynolds filmsztár által összegyűjtött hollywoodi kosztümök és használati tárgyak kollekciójában 4,6 millió dollárért (881 millió forint) adták el egy árverésen a múlt hónapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.