Váratlan döntés

Izrael tárgyalna Libanonnal

Izrael váratlanul bejelentette szerdán, hogy kész béketárgyalásokat folytatni Libanonnal.

2011.06.15 15:36MTI

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője szerint ehhez az szükséges, hogy a libanoni kormányban túlsúlyba került Hezbollah elismerje el a zsidó államot és beleegyezzen a tárgyalásokba. Jigal Palmor úgy véli, ebben az esetben minden problémát és nézeteltérést meg lehet oldani.
   
A felvetés meglepetést keltett, mert Izrael a síita Hezbollahot terrorszervezetként tartja számon. Nadzsib Mikati libanoni miniszterelnök-jelölt hétfőn jelentette be az új kormány megalakítását, amelyben a Hezbollah miniszterei kerülnek többségbe, és nem jutnak kulcstárcákhoz a nyugati orientációjú politikusok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.