Lebukott Amina

Egy amerikai férfi volt a szíriai forradalom "leszbikus hangja"

Egy negyvenéves amerikai férfi írta azt a blogot, amelyről többen azt hitték, hogy egy leszbikus lány hiteles beszámolója a szíriai zavagásokról - közölték hétfőn az amerikai napilapok.

2011.06.13 15:42MTI

Tom MacMaster, a közel-keleti béke egy Georgiában élő aktivistája vasárnap elismerte, hogy több mint öt éven át használta egy fiktív személy, bizonyos Amina Arraf identitását, akinek Gay Girl in Damascus (Leszbikus lány Damaszkuszban) címen indított blogja még a washingtoni hivatalos körök érdeklődését is felkeltette a szíriai eseményekkel kapcsolatban.

"Amina", akinek szenvedélyes, gyakran intimitásba hajló beszámolóit a szíriai kormány kegyetlen fellépésével kapcsolatban egyre többen olvasták a nyugati világban, a múlt hétfőn "eltűnt", és még az amerikai külügyminisztérium is nyomozni kezdett utána.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.