Többen megbetegedtek Mariupolban

Ukrajnában is terjed a kolera

A Donyeck megyei állami járványügyi szolgálat közölte: tizenháromra emelkedett a kolerabetegek száma szombatra a dél-ukrajnai Mariupolban.

2011.06.04 19:05MTI

A szolgálat munkatársai szerint a betegek valamennyien haltól betegedtek meg, amelyet vagy a piacon vásároltak, vagy az Azovi-tengerből fogtak ki illegális szennyvízelvezetők közelében.
   
A hatóságok megtiltották horgászatot a városhoz tartozó tengerszakaszon. A harminc fokos hőségben tilos a tengerben fürdeni, a strandokat őrjáratok ellenőrzik.

A piacokon negyedik napja tart a razzia az illegális halárusok ellen. A város naponta egyszer-kétszer köteles elszállíttatni a szemetet. Folyamatosan ellenőrzik a tengervíz tisztaságát is.
   
Az orvosok napok óta kórházba utalnak minden emésztési panaszokkal jelentkezőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.