Több mint fél éve gyilkol

Tovább pusztít a kolera Haitin

Nem sikerült megfékezni a kolerajárványt Haitin; a betegség immár hét hónapja szedi áldozatait a karibi országban.

2011.06.03 16:46MTI

A haiti egészségügyi minisztérium adatai szerint meghaladja az 5300-at a járvány halálos áldozatainak a száma.
   
Az Orvosok határok nélkül szervezet szerint az elmúlt hetekben ismét egyre több a beteg. Az elmúlt négy napban csak a fővárosban, Port-au-Prince-ben majdnem 2 ezer embernél diagnosztizáltak kolerát, és hírek szerint vidéken is terjed a járvány.
   
A kolera több mint száz év után tavaly októberben jelent meg ismét a karibi szigetországban, és rendkívül gyorsan terjed, a legfrissebb adatok szerint a fertőzöttek száma már meghaladja a 320 ezret.
   
A baktérium által előidézett, rendkívül fertőző kolera nagyon erős hasmenést okoz, ami megfelelő kezelés hiányában néhány órán belül akár halálhoz is vezethet.

Kezdeti stádiumában könnyen kezelhető: a kiszáradt betegeket rehidratáló folyadékkal kell megitatni. A szigorú higiéniai intézkedések és a tiszta ivóvíz biztosítása a legjobb módszer arra, hogy megfékezzék a járvány terjedését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.