"A valóság azt mutatja, még akadnak nehézségek"

Hamász: Kairó továbbra is korlátozza az átkelést a Gázai övezetből Egyiptomba

Azzal vádolta az egyiptomi katonai kormányzatot a Hamász palesztin iszlamista mozgalom egyik tisztségviselője, hogy ígéretével ellentétben továbbra is korlátozza a palesztinok bejutását a négy éve blokád alatt lévő Gázai övezetből a szomszédos Egyiptomba.

2011.06.01 17:44MTI

Az egyiptomi hatóságok az elmúlt napokban több száz palesztintól tagadták meg a belépést, szerdán például csak három buszt engedtek át a határon - panaszolta Gázi Hamad, a Hamász-kormány külügyminiszter-helyettese.
   
Egyiptom a hét végén bejelentette, hogy megnyitotta az arab ország és a Gázai övezet közötti rafahi átkelőt - az egyetlent, amely nem áll izraeli ellenőrzés alatt -, hogy enyhítsen az övezet elleni izraeli blokád hatásán.
   
"A valóság azt mutatja, még akadnak nehézségek" - mondta a Hamász-tisztségviselő.
   
Közben a palesztin mozgalom egy másik illetékese, az egyiptomi határon szolgálatot teljesítő rendőrség parancsnoka azt mondta, kedd este megállapodtak az egyiptomiakkal abban, hogy naponta legfeljebb 400 palesztin mehet át a Gázai övezetből az arab országba. Az egyiptomi biztonsági szervek egy névtelenül nyilatkozó képviselőjének közlése szerint a Hamász kérte a plafon megállapítását, az egyiptomi hatóságok nem korlátozták a belépők számát.
   
Egyiptom adatai szerint a rafahi átkelő szombati megnyitása után három nap alatt majdnem 3 ezer palesztin kelt át a határon, 1775-en Egyiptomba, 1137-en a Gázai övezet felé.
Egészségügy, rezidensek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.