Cáfolják, hogy Izraeltől vettek kereskedelmi hajót

Teherán: az iráni törvények tiltanak "mindenfajta ügyletet a cionista rezsimmel"

Cáfolta egy teheráni illetékes vasárnap azt a washingtoni állítást, hogy országa kereskedelmi hajót vásárolt egy izraeli cégtől.

2011.05.29 11:05MTI

A teheráni média idézte Mohammad Nahavandiánt, az iráni kereskedelemi, ipari és bányászati kamara elnökét, aki hangsúlyozta, hogy az iráni törvények tiltanak "mindenfajta ügyletet a cionista rezsimmel" vagy Izraellel kapcsolatba hozható vállalatokkal.
   
Az Egyesült Államok kedden szankciókat vezetett be hét olyan energetikai cég ellen, amelyek megsértették az Iránnal szemben 1996-ban életbe léptetett, a finomított olajtermékek eladásának tilalmára vonatkozó törvényt.

Az Ofer Brothers nevű izraeli cég azért részesült büntetésben, mert tavaly szeptemberben tankhajót adott el 8,6 millió dollárért az IRISL iráni hajózási vállalatnak. E céget megfosztják az amerikai exportengedélytől és exportfinanszírozástól, valamint a 10 millió dollárnál nagyobb összegű amerikai hitelek felvételének lehetőségétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.