"Felültették" Strauss-Kahnt?

DSK - Egy felmérés szerint a franciák többsége összeesküvésre gyanakszik

Egy szerdán megjelent felmérésből kitűnik: a franciák több mint fele arra gyanakszik, hogy "felültették" a Nemzetközi Valutaalap nemi erőszakkal vádolt vezérigazgatóját.

2011.05.18 19:27MTI

A CSA intézet kérdésére válaszolók 57 százaléka vélekedik úgy, hogy Dominique Strauss-Kahn, az elnökjelöltségre esélyes baloldali politikus kétségtelenül vagy valószínűleg összeesküvés áldozata. A szocialista párt támogatóinak 70 százaléka osztja ezt a véleményt annak ellenére, hogy a sajtó többsége elveti a feltételezést.
   
Az intézet azt is kimutatta, hogy az ellenzéki baloldal a botrány dacára még mindig a legesélyesebb a jövő tavaszi elnökválasztás megnyerésére. A válaszolók 54 százaléka szerint a sztárjelöltje, Strauss-Kahn kiesése ellenére is győzhet a baloldal. A helyébe Francois Holland volt pártvezető léphet elnökjelöltként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.