HIV-fertőzötteknek fenntartott lakásban él

AIDS-es is lehet a Strauss-Kahn által inzultált szobalány

Szerdai számában a New York Post című bulvárlap azt írta: a lehetséges börtönbüntetés mellett amiatt is kell aggódnia Dominique Strauss-Kahn IMF-vezérigazgatónak, hogy állítólagos szexuális támadásának áldozata olyan lakásban él Bronxban, amelyet HIV-fertőzött vagy AIDS-beteg felnőttek számára tartanak fenn.

2011.05.18 18:14MTI

A Sofitel szálloda szobalánya, egy nyugat-afrikai bevándorló, januárig is olyan lakásban lakott Bronxban, amelyet a harlemi AIDS-egyesület (Harlem Community AIDS United) kizárólag a vírussal megfertőzött felnőttek és a családtagjaik számára tartott fenn. A lap ugyanakkor, az orvosi titoktartás miatt, azt nem tudta kideríteni, hogy a 32 éves nő - akiről egy nappal korábban azt állította, hogy hithű, fejkendőt viselő muzulmán - valóban AIDS-beteg-e.
   
A lakásokat azonban a Harlem Community AIDS United képviselője szerint csak olyan családok rendelkezésére bocsátják, amelyeknek legalább egy HIV-fertőzött vagy AIDS-es felnőtt tagjuk van. A gyermekek fertőzöttsége nem jogalap a lakás elfoglalásához. A szobalány ügyvédje, Jeff Shapiro és egy ismerőse szerint a nő özvegy, és mindkét lakásba egyedüli felnőttként volt bejelentve.
   
Chaim Gross gondnok szerint a nő nem a saját nevén bérli a lakást, az épület bérlőiről pedig kizárólag az egyesület dönt. A szobalány előző lakását is a Harlem United bérelte.
   
A nő vallomása szerint az IMF-vezér kétszer kényszerítette orális szexre, és meg akarta erőszakolni. A lap rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a szobalány a padlóra köpte támadójának magját, amelynek DNS-vizsgálata folyamatban van.
   
A szobalány jelenleg a manhattani főügyészi hivatal védelmében áll. Telefonját lehallgatják, nehogy a vádlott képviselői befolyásolni tudják, és esetleg rávegyék arra, hogy ne működjön együtt a hatóságokkal. A lap névtelenül megszólaltatott egy olyan "nagy befolyású" ügyvédet, aki állítólag el akarta érni a nőt, s aki szerint a szobalány "6 millió dollárt vagy annál többet is kaphatna azért, ha egyszerűen befogná a száját".
   
A szövetségi járványügyi központ szakvéleménye szerint orális szex közben a HIV-vírussal mind az aktív, mind a passzív partner megfertőződhet. Strauss-Kahn ügyvédjei nem kívántak reagálni a lap értesüléseire.

Az IMF-vezért egyébként a New York Post szerint a Rikers Island-i börtöncellájában megfosztották a cipőfűzőjétől is, nehogy öngyilkosságot követhessen el, a légzését pedig orvosi berendezés  figyeli folyamatosan. A lap úgy tudja, hogy Strauss-Kahn egy egész épületszárnyban egyedül van elzárva.
   
DSK ügyvédje, William Taylor szerdán nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy védence lemond-e hivataláról. A szobalány jogi képviselője, Jeff Shapiro szerint védence csak "egy vagy két nappal" az állítólagos támadás után tudta meg Strauss-Kahn nevét.
   
A New York Post rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a Sofitel személyzete csak három órával a szobalány panasza után értesítette a rendőrséget. A biztonsági kamerák tanúsága szerint a nő futva hagyta el az IMF-vezér szobáját.
   
A New York Post beszámolójában idézte a londoni The Timest, amelynek egy európai újságírónő elmondta, hogy Strauss-Kahn igen rámanősen exkluzív interjút ajánlott fel neki cserébe egy Párizsban közösen eltöltött hétvégéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.