Többen megsérültek, sok embert őrizetbe vettek

Könnygázzal oszlatott fel egy ellenzéki tüntetést a maldív-szigeteki rendőrség

Könnygázzal és gumibotokkal oszlatta fel a rendőrség vasárnap a Mohamed Nasíd elnök lemondását követelő tömeget, többen megsérültek, sok embert őrizetbe vettek.

2011.05.01 12:25MTI

Több ezer tüntető gyűlt össze a fővárosban, Maléban szombat éjjel, hogy a gazdaság hanyatlása, a kormány állítólagos hozzá nem értése és a túlköltekezés ellen tiltakozzon. A szervezők szerint a tüntetők éjszaka ötezren voltak.
   
Mohamed Saríf, az ellenzéki Maldív Néppárt szóvivője szerint több tucatnyi tüntető megsérült, legalább 44 embert őrizetbe vettek, közöttük nőket és két parlamenti képviselőt. A politikus szerint a tüntetés békésen zajlott, amíg a rendőrök erőt nem alkalmaztak.
   
Ahmed Sijam rendőrségi szóvivő szerint a rendőrök távozásra szólították fel a tüntetőket, akik különböző tárgyakkal dobálták meg őket. Tíz embert károkozás miatt őrizetbe vettek.
   
A 2008-ban hatalomra került Mohamed Nasíd az 1200 szigetből álló, 330 ezer lakosú indiai-óceáni szigetcsoport első demokratikusan megválasztott elnöke. A többségében szunnita muzulmán lakosú, főként idegenforgalomból élő ország kormánya az utóbbi időben az élelmiszerárak és a munkanélküliség növekedése miatt súlyos gazdasági problémákkal küzd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.