Már csak a különleges alakulatok vannak vele

Hűtlen rendfenntartók: Elefántcsontparton magára hagyták a volt elnököt

Az országban működő békefenntartók parancsnoka bejelentette: Elefántcsontparton magára hagyták a leváltott, de hatalmához ragaszkodó volt elnököt a rendőrök és a csendőrök.

2011.03.31 19:19MTI

A kéksisakos ENSZ-misszió tudomása szerint Laurent Gbagbo már csak az elnöki palota védelmét szolgáló különleges alakulatoknak parancsol. Megszűnt a megválasztott elnök főhadiszállása, a Hotel Golf körüli blokád is Abidjanban - mondta el a France Info rádiónak Choi Young-jin.
   
Nyugati katonai források szerint francia alakulatok foglaltak el állásokat Abidjan déli részén. Franciaország 900 fős egységet állomásoztat az országban. Az elfoglalt városrészben európaiak, főként franciák élnek, akiket fosztogatás veszélye fenyeget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.