"Hagyják Líbiát a líbiaiakra!"

Kadhafi: vessen véget a "barbár támadásnak" a Nyugat!

Moammer Kadhafi felszólította kedden a líbiai válság rendezésével foglalkozó, kedden Londonban összeülő nemzetközi összekötő csoportot, hogy vessenek véget az országa elleni "barbár támadásnak".

2011.03.29 11:16MTI

"Vessenek véget kegyetlen és igazságtalan támadásuknak Líbia ellen. (...) Hagyják Líbiát a líbiaiakra" - idézi a JANA hivatalos líbiai hírügynökség Kadhafi üzenetét a Líbiával foglalkozó londoni nemzetközi konferencia résztvevőihez.
   
Kadhafi Hitler európai katonai kampányához hasonlította a nyugati koalíció líbiai fellépését. Szerinte a nyugati koalíció "irtóhadjáratot" folytat népe ellen, és elpusztít egy fejlődő országot. Kadhafi felszólította a londoni értekezlet résztvevőit, hogy hagyják az Afrikai Unióra a líbiai válságkezelést. Hozzátette, hogy Tripoli elfogadja a szervezet minden döntését.

Fotó: MTI

 

A brit fővárosban kezdődő külügyminiszteri értekezlet résztvevői kísérletet tesznek arra, hogy tervet dolgozzanak ki a Líbiában kialakult helyzet politikai rendezésére. Diplomáciai források információi szerint a fórumon megvitatandó egyik legfőbb kérdés az, mi legyen Kadhafinak és családjának a sorsa.
   
Bár London és Párizs ragaszkodik ahhoz, hogy Kadhafit bíróság elé állítsák, nem zárják ki, hogy esetleg kompromisszumot kössenek. Ennek értelmében a líbiai vezető mentesülne a bírósági eljárás alól, ha lemondana a hatalomról, és önkéntes száműzetésbe vonulna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.