Strasser tagad, vizsgálat indult az ügyben

Korrupciógyanúba keveredett az osztrák uniós képviselő

A Kurier című osztrák lap szerint az osztrák korrupcióellenes ügyészség hivatalból vizsgálatot indított egy osztrák európai parlamenti képviselő ellen, akinek magukat lobbistáknak kiadó újságírók pénzt kínáltak egy jogszabály-kezdeményezésért.

2011.03.16 10:41MTI

Ernst Strassert, az Osztrák Néppárt (ÖVP) EP-frakcióvezetőjét a Sunday Times című brit újság munkatársai keresték meg tavaly egy ajánlattal. Százezer eurót, első osztályra szóló repülőjegyeket és egy cég felügyelőbizottságában tagságot ajánlottak neki, ha benyújt egy nekik kedvező jogszabály-tervezetet.
   
Strasser tagadja, hogy bármi törvénytelent tett volna. Azt állítja, kezdettől sejtette, hogy nem lobbistákról van szó. Ki akarta deríteni, ki áll mögöttük, ezért nem utasította vissza az ajánlatot. Kollégáitól ugyanakkor olyan e-mailekben kért segítséget a beterjesztéssel kapcsolatban, amelyekben   nem tért ki gyanújára.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.