2 milliárd forintot "szórtak a világba"

Hihetetlen: eladományozta lottómilliárdjait az idős házaspár

Eladományozta 2 milliárd forintnyi lottónyereményét egy kanadai házaspár.

2010.11.05 10:47MTI

10,9 millió kanadai dollárt nyertek, amelynek csupán 2 százalékát tartották meg maguknak nehéz napokra. 10,6 milliót templomoknak, tűzoltóknak, temetőknek és a Lower Truiró-i - ebben a városban laknak - Vöröskeresztnek ajándékozták, továbbá annak a kórháznak, amelyben a feleséget rákbetegséggel kezelték.


A pár már nem fiatal, hetvenes éveiben jár. Szerény házban éldegél.

"Nincsenek terveink, nem vagyunk utazgatósak, az éjszakai életbe sem vetjük bele magunkat. Bár korábban nem voltak millióink, annyink azért van, hogy elég legyen öreg napjainkra. Boldogok vagyunk azzal, amink van és ahogy élünk" - mondta a sajtónak a férj, aki nyugdíjas évei előtt hegesztőként dolgozott.

Nagy- és jólelkűségük felkeltette mind a kanadai, mind a világsajtó érdeklődését.

"Nem szoktunk hozzá ilyen figyelemhez, mi csak egyszerű, öreg falusi emberek vagyunk " - idézte a férjet az AP amerikai hírügynökség.

A saját céljaikra megtartott 300 ezer kanadai dollárból gondoskodtak családtagjaikról is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.