Másfél millió ember a menekülttáborokban

Elérte a fővárost a Haitin pusztító kolerajárvány

Elérte Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t a karibi országban pusztító kolerajárvány - közölte egy ENSZ-segélyszervezet szóvivője szombat este.

2010.10.24 14:30MTI

A fővárosban öt embernél diagnosztizálták a gyilkos kórt, s elkülönítették őket. Mindannyian az északi Artibonite tartományban, a leginkább fertőzött országrészben betegedtek meg.

A hatóságokat rendkívül aggasztja, hogy a kolera felütötte a fejét Port-au-Prince-ben, különösen arra való tekintettel, hogy a kór átterjedhet a főváros környéki zsúfolt menekülttáborokra, amelyekben a januári földrengésben hajléktalanná vált 1,5 millió ember kapott ideiglenes szállást.

Az egészségügyi hatóságok ezért igyekeznek rávenni a helyi lakosságot a megelőző óvintézkedésekre.


Javasolják, hogy minél gyakrabban mossanak kezet szappannal, és csak garantáltan tiszta vizet igyanak.

A kolerajárvány halálos áldozatainak a száma a legfrissebb adatok szerint már meghaladja a kétszázat, és regisztrált megbetegedések száma háromezer felé közelít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.