Hűvöset szeretnének

Több ezren tüntettek Belgrádban a melegfelvonulás ellen

Több ezren tüntettek szombaton Belgrádban, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a hatóságok által engedélyezett melegfelvonulás megtartása ellen.

2010.10.09 17:51MTI

A Dveri nevű szélsőségesen nacionalista szervezet felhívására egyes becslések szerint nyolcezren, mások szerint húszezren - családok gyerekekkel, fiatalok, sőt feketeruhás, álarcos szélsőségesek - vonultak végig a szerbiai főváros szívében a "család védelmének" jelszava alatt.

A jelentős rendőri biztosítás mellett tartott tüntetésen nem történt incidens. Szerbiában tavaly nem engedélyezték a melegek és a leszbikusok menetét, idén viszont a hatóságok támogatásával vasárnap megtarthatják felvonulásukat.

Mintegy ötszáz részvevőt várnak a demonstrációra, amelyen számos politikus és külföldi diplomata is jelen lesz, hogy kifejezzék szolidaritásukat a szexuális kisebbségek képviselőivel.

Szerb zászlókkal és a homoszexualitást ellenző táblákkal vonulnak a melegfelvonulás elleni tüntetés résztvevői Belgrádban (fotó: mti)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.