Fejbelőtt egy rendőrt

Ismét lövöldözött a svájci nyugdíjas, majd újra kereket oldott

Ismét lövöldözött péntekre virradóra az a svájci nyugdíjas, aki két napja elbarikádozta magát saját házában, majd lövöldözni kezdett, tiltakozásul az ellen, hogy otthonát elárverezésre ítélték.

2010.09.10 12:24MTI

Az északnyugat-svájci Biel városát második napja rettegésben tartó 67 éves férfi csütörtökön egy rendőrt életveszélyesen megsebesített, de a lövöldözés után sikerült elmenekülnie.

A hatóságok körözés adtak ki ellene, s az éjszaka több tucat géppisztolyos rendőr járőrözött az óragyártásáról híres város utcáin, illetve kutatott át egy közeli erdőrészt.

Péntek hajnali három óra tájban a férfi váratlanul újra megjelent belvárosi háza közelében, több lövést is leadott a környéket megfigyelés alatt tartó rendőrök felé, majd ismét kereket oldott. A hatóságok azonnal újabb hajszát indítottak a férfi felkutatására, most már nyomkövető kutyák és egy infrakamerával felszerelt katonai helikopter bevetésével.

A nyugdíjas szerdán, a bíróság által kitűzött időpontban nem engedte be otthonába az árverési szemlére érkezőket, s miután a különböző hatóságok sikertelenül próbáltak vele beszélni, és a rendőrség is beavatkozott, elbarikádozta magát az épületben.

Az első lövéseket csütörtökre virradó éjjel adta le, s az egyik rendőrt a fején találta el.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.