Yoko Ono veszélyesnek tartja

Szabadlábra helyeztetné magát John Lennon gyilkosa

Harminc évvel John Lennon meggyilkolása után ismét próbaidőre bocsátásáért nyújtott be kérvényt az elkövető, Mark David Chapman.

2010.09.07 17:54MTI

A férfit a héten hallgatják ki a New York állambeli atticai börtönben. Chapman minimális börtönbüntetése letöltése óta immár hatodszor próbál szabadlábra kerülni.

2000 óta kétévente nyújthat be kérvényt, eddig azonban mindegyiket elutasították.

John Lennon özvegye, Yoko Ono továbbra is veszélyesnek tartja a férfit, minden egyes alkalommal megakadályozza Chapman szabadlábra helyezését.

A férfit élethosszig tartó börtönbüntetésre ítélték, mivel 1980. december 8-án lelőtte a Beatles-tag John Lennont annak New York-i lakása előtt.

Chapman és Lennon, néhány órával a gyilkosság előtt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.