Tervek Lennon születésének 70. évfordulójára

Yoko Ono Izlandon ünnepelne

Yoko Ono Izlandon ünnepelné Lennon születésének 70. évfordulóját. John Lennon október 9-én töltené be a 70. életévét. Yoko Ono, a legendás zenész párja elárulta a sajtónak, hogy mik a tervei az évfordulón.

2010.08.30 07:00ma.hu
Yoko Ono és Lennon

Először is Izland ad majd helyet a megemlékezésnek: a Rejkjavíktól nem messze található Viðey-szigeten idén is felgyullad a tradicionális Imagine Peace Tower, majd az özvegy zenekara, a Plastic Ono Band ad egy speciális koncertet.

A koncert után sor kerülne a LennonOno Grant For Peace díj átadására, amit félévenként ítélnek oda olyan személyeknek, akik valamilyen módon a világbékét szolgálják.

A díjazottak markát 50 ezer dollár üti. A kerek évforduló miatt idén kettő helyett négy embert érhet a megtiszteltetés. A jelöltek között Josh Fox filmrendező, Michael Pollan író, Alice Walker író/emberjogi aktivista és Barbara Kowalcyk aktivista szerepel.

Az Imagine Peace Tower igazából nem egy torony, hanem egy hatalmas égbe nyúló fénycsóva, amelyet egy fehér szikláról világítanak az égre és amely nevét Lennon ismert béke-himnuszáról, az Imagine-ről kapta.

Az emlékmű talapzatába 24 nyelven vésték bele: Imagine Peace. Idén az interneten élőben is követhetik majd az érdeklődők az eseményt az imaginepeace.com oldalon.

Az akció célja természetesen a béke népszerűsítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.