Továbbra is szent a béke a felszínen?

Obama tudott a kémekről, mikor praclizott Medvegyevvel

Barack Obama elnök tudott a kémek ügyében folyó vizsgálatról, amikor a múlt héten Dmitrij Medvegyev orosz elnököt fogadta a Fehér Házban - mondta helyi idő szerint kedden Robert Gibbs fehér házi szóvivő.

2010.06.30 08:58MTI

Gibb hozzátette: azt nem tudja, hogy az elnök tudott-e arról, hogy küszöbön állnak az őrizetbe vételek. Tommy Vietor fehér házi szóvivő szerint Obama nem tudta, mikorra tervezik az elfogásokat. Gibb szerint a műveletet a rendvédelmi szervek irányították, nem pedig az elnök, akit tájékoztattak róla.

A washingtoni igazságügy-minisztérium hétfőn jelentette be, hogy tíz, Oroszországnak dolgozó kémet lepleztek le és vettek őrizetbe az Egyesült Államokban. A hírszerző csoport az amerikai hatóságok gyanúja szerint erősen fedett küldetést teljesített Oroszország megbízásából az Egyesült Államok területén.

Barack Obama amerikai elnök - noha egy keddi sajtóértekezleten feltették neki a kérdést - nem volt hajlandó kommentálni a kémügyet.

Az amerikai külügyminisztérium kedden közölte: Washington az orosz kémhálózat leleplezése ellenére folytatja a diplomáciai együttműködést Moszkvával a kétoldalú kapcsolatokban elért eredmények megszilárdítása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.