Tizenkilenc versenytársát utasította maga mögé

Dél-afrikai férfi nyerte a homoszexuálisok szépségversenyét

A dél-afrikai Charl Van den Berg nyerte a Worldwide Mr Gay elnevezésű, homoszexuálisoknak rendezett világversenyt Oslóban.

2010.02.15 16:17MTI

A fokvárosi étteremtulajdonos az utolsó körben tizenkilenc versenytársát utasította maga mögé. A négynapos, homoszexuálisok számára rendezett szépségverseny célja az volt, hogy megtalálják azt a jelöltet, aki "felelősségteljesen, nemzetközileg is képviselheti a közösséget az egyenlőség és emberi jogok témakörében".

Tore Aasheim, a szépségverseny producere szerint "a legnagyobb probléma a tudatlanság - sok ember még mindig nem tudja, mit is jelent melegnek lenni".

Eric Butter, a verseny főszervezője elmondta: meg akarják értetni a fiatalokkal, hogy melegségükkel nincs semmi baj, a szülőknek pedig segíteni szeretnének, hogy átérezzék gyermekük helyzetét. Annak ellenére, hogy egyre több országban engedélyezik a házasságot vagy az örökbefogadást az azonos nemű pároknak, még mindig nagyon sok homoszexuálisnak kell világszerte hátrányos megkülönböztetéssel, zaklatással vagy a bebörtönzés veszélyével együtt élnie.

Ha közel-keleti, afrikai és ázsiai országokból származó versenyző el sem utazott a norvégiai döntőre, mivel féltek a hazájukban rájuk váró megtorlástól. Nagy volt a zűrzavar a kínai versenyző, a végül negyedik helyezést elért Hsziao-taj Muji (Xiaodai Muyi) körül is, részvételét ugyanis meg akarták akadályozni hazájában.

A huszonhat éves férfi végül mégis elutazott a versenyre, hogy "példát mutasson másoknak, és kínai melegek százezreit bátorítsa mássága vállalására". Kínában az azonos neműek házassága még mindig társadalmi tabunak számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.