Tragédia

Leukémiát diagnosztizáltak a szíriai first lady-nél

Az AML egy rendkívül halálos rákfajta, amely a csontvelőt érinti, és gyorsan előrehaladhat.

2024.05.26 08:49ma.hu

Aszma Aszadnál, Bassár Aszad szíriai elnök feleségénél akut myeloid leukémiát (AML) diagnosztizáltak - közölte a hivatal.

A betegséget azt követően állapították meg, hogy a first lady a tünetek jelentkezését követően egy sor vizsgálaton esett át - áll a közleményben. A 48 éves nőnek a kezelés ideje alatt elkülönítésre lesz szüksége - tették hozzá.

Az AML egy rendkívül halálos rákfajta, amely a csontvelőt érinti, és gyorsan előrehaladhat. A korábbi kemoterápia a betegség kockázati tényezője.

Aszma Aszadnál korábban mellrákot diagnosztizáltak, de 2019-ben bejelentette, hogy teljesen felépült, miután kemoterápiában részesült egy szíriai katonai kórházban.

A brit származású befektetési bankár 2000 decemberében ment hozzá Bassár Aszadhoz, öt hónappal azután, hogy a férfi apja, Háfez Aszad halála után átvette a hatalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.