Lakhatás

A Cordia elindította első brit bérlakás-projektjének építkezését

A projekt fontos része a társaság birminghami városnegyed-rehabilitációs terveinek.

2024.05.15 23:29MTI

A Cordia megkezdte első nagy-britanniai bérlakásépítési (BTR, build-to-rent) projektjének kivitelezési munkálatait - közölte a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia lakóingatlan-fejlesztő.

A 148 lakásból álló, The Lampworks néven futó fejlesztés Birmingham történelmi városrészében, a Jewellery Quarterben épül. A projekt fontos része a társaság birminghami városnegyed-rehabilitációs terveinek.

A közlemény idézte Kárpáti Andrást, a Cordia UK ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy az ország meglévő bérlakásállománya elavult, nagy mennyiségű, intézményileg tulajdonolt és üzemeltetett, új építésű bérházakra van szükség. Ezt a lehetőséget felismerve léptek be a brit BTR-piacra.

A The Lampworks kivitelezési munkálatait a Cordia stratégiai partnere, a Magyarországon és külföldön is számos közös projektet jegyző Pedrano-csoport irányítja.

A Cordia az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport Európában, amely jelen van Magyarország, Lengyelország, Románia és az Egyesült Királyság újlakás-kínálati piacainak közép- és felső-közép szegmensében, továbbá pilotprojektekkel Spanyolországban is - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.