Erőszak

Sátánista gyilkosokat ítéltek el Oroszországban

A sokáig felderítetlen rituális gyilkosságok ügye 2021-ben a rendőrségtől az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) központi hivatalához került ált.

2024.04.12 17:51MTI

Tizenhárom évtől életfogytiglanig terjedő szabadságvesztésre ítélte a moszkvai régió bírósága kedden egy négytagú sátánista csoport három tagját, akik rituális gyilkosságokat követtek el .

Az első áldozatot 2016 júniusában ölte meg Andrej Tregubenko és Olga Bolsakova, akiket a "sátánimádók vallási és misztikus mozgalma" iránti rajongás hozott össze. A férfi Karéliában erdőbe csalt egy ismerős lányt, ahol több késszúrással végzett vele. A bűntársak a holttestet és a kést elásták, az áldozat telefonját és pénzét elvették.

Még ugyanazon a nyáron összeálltak Alekszandr Perevozscsikov-Hmurijjal és Tatyjana Derjuginával, és megállapodtak, hogy a továbbiakban négyesben fognak rituális gyilkosságokat elkövetni. Bolsakova 2016 augusztusában a leningrádi régióban csábított az erdőbe egy férfit, ahol a sátánisták brutálisan megverték és halálra szurkálták. A holttestet elásták, a személyes holmiját az értéktárgyai kivételével máglyán elégették.

Tregubenko ugyanebben hónapban moszkvai régióban lévő Balasihában részegen, szóváltás során leszúrta egy ismerősét. Az áldozat vérével egy lakásban a bűntársaival együtt szertartást végzett, majd Bolsakova tóba dobta a kést.

A sokáig felderítetlen rituális gyilkosságok ügye 2021-ben a rendőrségtől az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) központi hivatalához került ált. Elsőként Tregubenko akadt fent gyanúsítottként a rostán, amikor Karéliában és a leningrádi régióban eltűnt emberek ismerőseit ellenőrizték. A Bolsakovával közös lakásán a nyomozók - meg nem nevezett - nagy mennyiségű kábítószert találtak.

Tregubenkót életfogytiglani, Perevozcsikov-Hmurijt 15 évi, Gyerjuginát pedig 13 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Bolsakova már korábban 14 évet kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.