Bűnügy

Előállítottak egy 17 éves gyanúsítottat a francia középiskolák elleni merényletfenyegetések miatt

A kiskorút a kiberbűnözés elleni hivatal nyomozói vették őrizetbe a Párizs melletti Malakoffban.

2024.03.28 22:30MTI

Előállítottak egy 17 éves gyanúsítottat csütörtökön a franciaországi középiskoláknak a meghekkelt digitális felületeiken küldött merényletfenyegetésekkel kapcsolatban - közölte a párizsi ügyészség.

A kiskorút a kiberbűnözés elleni hivatal nyomozói vették őrizetbe a Párizs melletti Malakoffban.

Az oktatási minisztérium csütörtöki összesítése szerint Franciaország-szerte 324 középiskolát fenyegettek meg merénylettel a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületeiken keresztül.

Az elkövető vagy elkövetők feltörték egy diák e-mail-fiókját, hogy az üzenetet és egy lefejezős videót az intézmény összes postafiókjába elküldjék, így tanárok, szülők és gyerekek is megkaphatták. A tárca pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a sokkoló képeket.

A francia nemzetgyűlésben szerdán tartott meghallgatáson Nicole Belloubet oktatásügyi miniszter elmondta: "egyelőre nem történt tömeges adatszivárgás vagy teljes körű támadás az információs rendszereink ellen". "Nincs globális digitális probléma" - fogalmazott a miniszter. Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, a terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik a kibertámadással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.