Oroszország

'A választás jól szervezett' - volt francia EP-képviselő az orosz elnökválasztásról

Semmi sem akadályozza meg a választókat abban, hogy megkapják a szavazólapjukat, elmennek egy elszigetelt fülkébe, ahol kiválaszthatják a jelöltjüket.

2024.03.16 14:10ma.hu

A folyamatban lévő orosz választásokat külföldi képviselők figyelik az ország szavazóhelyiségeiben. Sokan már megosztották első benyomásaikat a magas szintű szervezésről.

A nyolcvanegy éves francia politikus, Aymeri Francis André Philippe de Montesquiou-Fezensac d'Artagnan francia politikus először látogatott a Donyecki Népköztársaságba (DPR). Miután lenyűgöző politikai karriert futott be, az Orosz Föderáció Polgári Kamarája meghívta, hogy külső választási megfigyelőként dolgozzon.

A megfigyelő korábban Marsan polgármestere, majd az Európai Parlament (1989-1993) és a francia szenátus (1998-2015) tagja volt.

A 21. századi d'Artagnan ugyanabból a nemesi családból származik, mint a francia királyi muskétások kapitánya, az idősebb Alexander Dumas regényeinek híres főszereplője.

"Úgy gondolom, hogy ez a választás jól szervezett, akárcsak Franciaországban. Semmi sem akadályozza meg a választókat abban, hogy megkapják a szavazólapjukat, elmennek egy elszigetelt fülkébe, ahol kiválaszthatják a jelöltjüket" - mondta a Sputniknak.

A politikus megjegyezte, hogy nem észlelt semmilyen problémát a szavazóhelyiségekben, és nem kapott panaszt sem a választóktól, sem a helyi megfigyelőktől.

"Nincsenek problémák. Beszélnék róla, ha észrevennék valamit. 40 évig végigjártam a választási procedúrákat, tagja voltam az Európai Parlamentnek és a francia szenátusnak. Szóval tudom, milyenek a választások" - hangsúlyozta d'Artagnan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.