Háború

A kiszivárgott Krími híd elleni támadásról szóló beszélgetés 'valódi' - német média

Berlin állítólag kémelhárítási vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a Luftwaffe magas rangú tisztjei közötti beszélgetés hogyan jutott el Oroszországba.

2024.03.02 12:35ma.hu

Berlin egyelőre nem erősítette meg a német tisztek között az ukrajnai híd megtámadásának támogatásáról folytatott beszélgetés hitelességét, de egy előzetes vizsgálat szerint a német médiajelentések a felvétel valódiságáról tettek bizonyosságot.

A kiszivárgott hangfájl széles körben kering a Bundeswehrnél, és jelenleg "hitelesnek minősül" - írta péntek este a Welt című német lap "több katonára" hivatkozva, akik tanulmányozták a felvételt.

A Spiegel is azt írta, hogy az első elemzés után "a felvételt hitelesnek minősítik", megjegyezve, hogy a német kémelhárítás azonnal vizsgálatot indított az ügyben, és "az első értékelés szerint a mesterséges intelligencia által támogatott hamisítás nagyrészt kizárt".

A német védelmi minisztérium nem volt hajlandó foglalkozni a kommöniké tartalmával, de a német sajtónak adott rövid nyilatkozatában elismerte, hogy a hadsereg "ellenőrzi, hogy a légierőn belüli kommunikációt lehallgatták-e".

Pénteken az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan közzétette a német légierő (Luftwaffe) négy tisztje, köztük Ingo Gerhartz vezérezredes és a Luftwaffe magas rangú tisztjei közötti beszélgetés átiratát és hangfelvételét, mondván, hogy az aktát orosz biztonsági tisztviselőktől szerezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.