Háború

Kiszivárgott egy állítólagos hangfelvétel, amelyen német tisztek a Krími híd megtámadásáról beszélnek

Állítólag a Bundeswehr tisztjei a krími híd bombázásáról beszéltek.

2024.03.01 20:24ma.hu

Egy olyan hangfájl került fel az internetre, amely állítólag egy, az oroszországi Krími híd bombázására irányuló lehetséges német hadműveletről szóló megbeszélést tartalmaz.

A 40 perces felvételen négy olyan személy német nyelvű beszélgetése hallható, akik állítólag magas rangú pozíciókat töltenek be a Bundeswehrnél, a német fegyveres erőknél. A hangfájlban rögzített személyek egyike állítólag Ingo Gerhartz altábornagy - a nemzeti légierő parancsnoka.

A felvételen a francia-brit cirkálórakéta hatékonyságáról szóló beszélgetés hallható, amelyet az Egyesült Királyságban Storm Shadow, Franciaországban pedig Scalp néven ismernek. Ilyen fegyvereket korábban nyugati támogatói adományoztak Kijevnek.

Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan pénteken azt mondta, hogy az aktát orosz biztonsági tisztviselőktől szerezte meg. A nap folyamán korábban közzétették a forrásfájl orosz nyelvű átiratát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.