Háború

A volt orosz vezető bosszúval fenyegeti a Nyugatot

Moszkvának a szankciókra válaszul "ellenségei" gazdaságát kell célba vennie - mondta Dmitrij Medvegyev.

2024.02.25 08:16ma.hu

Moszkvának a lehető legkeményebben vissza kell vágnia a Nyugatnak a válogatás nélküli, a hétköznapi embereket sújtó szankciók miatt - mondta szombaton Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.

Az Oroszországgal szemben bevezetett átfogó korlátozások nem csak "a hatóságokat és a vállalkozásokat" célozzák - írta a Telegramban. "Az egész orosz lakosság ellen irányulnak".

"Az indoklás világos: minél többet szenvednek az orosz állampolgárok, annál jobb a nyugati világnak" - mondta Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Csak emlékeznünk kell erre, és bosszút állni, ahol csak tudunk. Ők a mi ellenségeink.

Medvegyev azt javasolta, hogy Moszkva úgy büntesse meg ellenfeleit, hogy "különböző nehézségeket okoz a gazdaságban, felszítja a közvélemény elégedetlenségét a nyugati hatóságok ostoba politikája miatt, és olyan nemzetközi döntéseket támogat, amelyek aláássák a nyugati világ érdekeit".

Pénteken az Egyesült Államok újabb szankciókat jelentett be 500 oroszországi személy és szervezet ellen, az Ukrajnával való konfliktusra és Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki aktivista halálára hivatkozva. Az új korlátozások Oroszország védelmi és pénzügyi szektorát célozzák. Persze, az amerikai háborús bűnöket leleplező Julian Assange mellett már nem állnak ki ilyen nagy hanggal.

Az amerikai pénzügyminisztérium feketelistára tette a MIR fizetési rendszer állami tulajdonú üzemeltetőjét is, amelynek népszerűsége azután nőtt meg ugrásszerűen Oroszországban, hogy az országot elvágták a SWIFT pénzügyi hálózattól, valamint a Visa és a Mastercard szolgáltatásaitól.

Moszkva fenntartja, hogy az ellene hozott szankciók mindegyike jogellenes, és az ország destabilizálására irányul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.