Bűnügy

Szexuális erőszak elkövetésével vádolják a Madeleine McCann-ügy legfőbb gyanúsítottját

Christian Brücknert többrendbeli nemi erőszakkal és két 2000 és 2017 között elkövetett gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség.

2024.02.16 08:11MTI

Pénteken áll bíróság elé Németországban a 2007-ben eltűnt brit kislány Madeleine McCann feltételezett elrablója és gyilkosa, Christian Brückner, akit többrendbeli nemi erőszakkal és két 2000 és 2017 között elkövetett gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség.

A vádak között, amelyekre Brücknernek az észak-németországi braunschweigi bíróságon kell felelnie, szerepel egy 72 éves amerikai nő algarvei otthonában való megerőszakolása, egy 14 éves lány szexuális zaklatása, valamint egy fiatal nő 2004-es megerőszakolása is. A fiatal nő megerőszakolását Brückner a vád szerint videóra vette.

A férfinak, aki jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti még nem kellett vallomást tennie, és jogi képviselői nem nyilatkoztak nyilvánosan a vádakról.

A német rendőrség 2020-ban halottnak nyilvánította McCannt.

Madeleine McCann néhány nappal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaralás során tűnt el egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben, Praia da Luz-i üdülőhelyen vacsoráztak barátaikkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.