Irán

Prostitúcióra való felbujtás miatt letartóztattak egy népszerű popsztárt

Amir Tatalu ellen több panasz érkezett a bírósághoz, köztük 18 év alatti lányoktól és családjaiktól.

2023.12.06 15:38MTI

Iránban prostitúcióra való felbujtás gyanújával letartóztattak egy népszerű popsztárt.

A tájékoztatás szerint a 36 éves Amirhosszein Makdszudlu, művésznevén Amir Tatalu, ellen több panasz érkezett a bírósághoz, köztük 18 év alatti lányoktól és családjaiktól. A popsztár a "romlást és a prostitúciót" terjesztette és több alkalommal kiskorúakat is meghívott isztambuli házába.

Makszudlu 2018-ban ment Törökországba, miután nem kapta meg hazájában a zenészi engedélyt, dalait ugyanis erkölcstelennek és "nyugatosnak" minősítették. Távozása előtt már meggyűlt a baja a hatóságokkal, többször vették őrizetbe.

A rapperként is tevékenykedő énekes többször bírálta a teheráni rezsimet is, elsősorban az iszlám köztársaság sajtószabadságot korlátozó intézkedéseit és jogsértéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.