Izraeli-palesztin

Ezernél több segélyszállító teherautó érkezett a Gázai övezetbe a humanitárius szünet kezdete óta

A 6 napja érvényben lévő fegyverszünetet további egy nappal meghosszabbították.

2023.11.30 16:12MTI

Az Izrael és a Hamász iszlamista szervezet között létrejött humanitárius szünet múlt heti kezdete óta szerdáig 1132 humanitárius segélyt szállító teherautó érkezett az egyiptomi Rafah átkelőn keresztül a Gázai övezetbe - közölte a palesztin vörös félhold (PRCS) csütörtökön.

A Hamász és Izrael csütörtök hajnalban jelentette be, hogy megállapodtak a hat napja érvényben lévő szünet további egy nappal történő meghosszabbításáról. A bejelentést a közvetítésben döntően fontos szerepet játszó Katar is megerősítette.

A humanitárius szünet fejében, amely lehetővé teszi az alapvető fontosságú segélyszállítmányok eljuttatását a sűrűn lakott Gázai övezetbe, Izrael a Hamász Izrael elleni október 7-i támadása során elhurcolt izraeli túszok szabadon engedését követelte. Izrael cserébe több, izraeli fogságban tartott palesztint bocsátott szabadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.