Izrael-palesztinok

Moszkva: félezernél több orosz állampolgár távozhatott Gázából

Az orosz diplomáciai tárca szerint a rafahi ellenőrzőpontnál továbbra is súlyos a helyzet.

2023.11.19 15:34MTI

Oroszország több mint 500 állampolgárját evakuálta a Gázai övezetből a 900 jelentkező közül - közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium.

"Összesen 558-at sikerült evakuálni a Gázai övezetből azon mintegy 900 honfitársunk (és családtagjaik) közül, akik segítségért folyamodtak hozzánk. Közülük 408-at a rendkívüli helyzetek minisztériumának repülőgépei már elszállítottak Egyiptomból Oroszországba" - állt a tájékoztatásban.

Az orosz diplomáciai tárca szerint a rafahi ellenőrzőpontnál továbbra is súlyos a helyzet, a külföldiek evakuálása a Gázai övezetből szakaszosan történik, tekintettel a folyamatos harcokra és az ellenőrzőpont korlátozott kapacitására.

Vasárnap este a rendkívüli helyzetek minisztériumának újabb különgépe szállt le Moszkva Domogyedovo repülőterén, a Gázai övezetből evakuált oroszok negyedik csoportjával. A gép 120 utassal érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.