Tragédia

Többen meghaltak egy londoni lakástűzben, köztük gyerekek is - videó

A ház lakói közül egy ember eltűnt, egy másikat könnyebb sérüléssel szállítottak kórházba.

2023.11.13 19:25MTI

Öt ember, köztük három gyerek vesztette életét hétfőn egy londoni lakástűzben. Valamennyien ugyanannak a családnak a tagjai voltak.

A lángok a brit főváros nyugati határában, a Heathrow repülőtér szomszédságában fekvő Hounslow kerület egyik lakóházában pusztítottak.

A rendőrség beszámolója szerint a ház lakói közül egy ember eltűnt, egy másikat könnyebb sérüléssel szállítottak kórházba.

Az oltásban tíz tűzoltóautó és hetven tűzoltó vett részt.

A városrészben jelentős létszámú indiai közösség él, amely ezekben napokban tartja az egyik legnagyobb hindu ünnep, a diváli - a fény ünnepe - ceremóniáit. A rendezvények egyik hagyományos eleme a mécsesek gyújtása, az utóbbi években pedig az ünneplés részévé vált a petárdázás is.

A tűzoltóság azonban egyelőre csak annyit közölt, hogy a tűz okát "nyitott kérdésként" kezeli.

A hétfői szerencsétlenség az áldozatok számát tekintve a legsúlyosabb tűzeset Londonban a Grenfell Tower nevű 24 emeletes nyugat-londoni toronyházban 2017 nyarán kitört tűvész óta, amelynek 72 hivatalosan azonosított halálos áldozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.