Háború

Izrael-Hamász: Mintegy 100 000 ember vett részt a palesztinbarát tüntetésen London központjában - videó

Több ezer tüntető gyűlt össze a fővárosban, hogy kifejezze szolidaritását Palesztina iránt, és követelje a Gázai övezet izraeli bombázásának befejezését a Hamász október 7-i meglepetésszerű terrortámadása nyomán.

2023.10.21 12:32ma.hu

Több ezren csatlakoztak a London központjában tartott palesztinbarát felvonuláshoz, amely a Gázai övezet izraeli bombázásának befejezését követelte.

A Metropolitan Police közölte, hogy becslések szerint 100 ezer tüntető gyűlt össze szombat délután a tiltakozásra.

Az emberek "Szabad Palesztinát" feliratú plakátokat tartottak a magasba, míg mások egy hatalmas palesztin zászlót bontottak ki, és zöld füstfáklyákat eresztettek.

A gyűlésre akkor került sor, amikor szombaton megnyitották a rafahi határátkelőt - lehetővé téve a humanitárius segélyek átjutását Egyiptomból Gázába.

A fővárosban tüntetők a Hamász október 7-i meglepetésszerű terrortámadása után a Gázai övezetet ért izraeli légicsapások beszüntetését követelték.

Az emberek azt skandálták, hogy "a folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz" - annak ellenére, hogy a jelszó jelentése vitatott.

Zsidó szervezetek arra kérték az ügyészeket, hogy tisztázzák, bűncselekménynek minősül-e a jelszó skandálása.

A jelszó védelmezői azonban azt mondják, hogy ez egy "régóta ismert tiltakozó skandálás", amely a palesztin nép hazájára szólít fel.

A tevékenység nagy része azonban "törvényes volt és incidensek nélkül zajlott".

A Met szerint október eleje óta jelentősen megnőtt az antiszemita és iszlámgyűlölő gyűlölet-bűncselekmények száma.

Ade Adelekan rendőrfőnök-helyettes azt mondta: "Ez elfogadhatatlan, és ígérem, hogy kivizsgáljuk a történteket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.