Ukrajnai háború

Ukrán katonai hírszerzés: ukrán különleges erők újabb partraszállást hajtottak végre a Krím félszigeten

Támadást hajtottak végre az ottani orosz erők ellen, majd visszavonultak.

2023.10.04 18:09MTI

Ukrán különleges erők katonái szálltak ismét partra az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krím félszigeten, ahol támadást hajtottak végre az ottani orosz erők ellen, majd visszavonultak - számolt be az ukrán katonai hírszerzés szerdán a Telegramon.

Andrij Juszov, a hírszerzés szóvivője később az Ukrajinszka Pravda hírportálnak kifejtette, hogy a különleges erők csoportja "veszteségeket okozva az ellenségnek" visszavonult, bár szintén veszteségeket szenvedett. "Folytatódik a Krím megszállását célzó különleges hadművelet" - tette hozzá, további részletekbe viszont nem bocsátkozott.

Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzói hivatalok jelentéseiből készített szerdai összeállításában azt írta, hogy az előző nap során orosz támadások következtében Ukrajna-szerte egy civil vesztette életét és 24 sérült meg, többségük a dél-ukrajnai Herszon megyében.

Roman Mrocsko, a herszoni katonai adminisztráció vezetője a Telegramon közölte, hogy a megyeszékhelyt, Herszon városát még reggel is ágyúzták az orosz erők, aminek következtében megrongálódott egy oktatási intézmény, egy garázs pedig lángokban állt.

Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy a régióbeli Beriszlav térségére az orosz erők legalább tíz bombát dobtak. A károk mértékéről és esetleges áldozatokról még nem érkezett jelentés.

Az ukrán vezérkar szerdai helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 450-nel 279 890-re nőtt, az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek között 13 orosz harckocsit, 47 tüzérségi rendszert és 41 drónt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.