Pénteken szenvedett súlyos közlekedési balesetet

Elhagyhatta a kórházat a balesetet szenvedett zimbabwei kormányfő

Elhagyhatta a hararei kórházat szombaton Morgan Tsvangirai, a zimbabwei kormány nemrég hatalomra került elnöke, aki előző nap szenvedett súlyos közlekedési balesetet.

2009.03.07 17:44MTI

A zimbabwei miniszterelnök testőrei és pártja, a korábban ellenzéki Mozgalom a Demokratikus Változásokért (MDC) vezetői kíséretében távozott a kórházból szemtanúk beszámolója szerint. A pénteki közúti balesetet - amelyben Tsvangirai felesége, Susan életét vesztette - egy teherautó okozta, amely összeütközött a kormányfő autójával, ám a részletek mindeddig nem teljesen világosak. Tsvangirai szóvivője szerint a miniszterelnök a fővároshoz közel fekvő vidéki házába indult, ahol szombaton pártgyűlést akartak tartani. 

Az úton szembejött, és összeütközött velük a teherautó, amelynek sofőrje valószínűleg elaludt vezetés közben. Tsvangirai sérüléseit még pénteken súlyosnak mondták, s kezelésre egy magánkórházba szállították, ahol meglátogatta régi riválisa, Robert Mugabe elnök is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.