Baleset

Három elefántot gázolt halálra egy száguldozó kamion - képek

Egy tragikus incidens során három elefánt vesztette életét, amikor egy gyorshajtó teherautó elütötte őket az Andhra Pradesh tartománybeli Chittoor körzetben.

2023.06.17 07:57ma.hu

A baleset a Bengaluru-Chennai nemzeti autópályán (NH 4), a Chittoor körzetben lévő Palamaner melletti Jagamarla kereszteződésnél történt szerda este, amikor egy négy vadon élő elefántból álló csorda kelt át az úton.

A csorda négy elefántból állt, egy felnőtt nőstényből, két fiatalabb hímből és egy nőstény borjúból. A felnőtt állat kivételével, amelynek sikerült elmenekülnie, a másik három elefánt elpusztult a balesetben.

"Egy kamion elütötte az autópályán átkelő elefántcsordát. A jármű nagy sebességgel haladt, és a gyanú szerint a sofőr ittas állapotban volt, elmenekült a helyszínről" - mondta Chaitanya Kumar Reddy Chittoor területi erdőtiszt.

A vadvédelmi törvény alapján eljárást indítottak a teherautó sofőrje ellen, aki szökésben van.

Májusban négy elefántot ért áramütés

A haláleset alig több mint egy hónappal azután történt, hogy négy vadon élő elefántot áramütés ért az Andhra Pradesh-i Parvathipuram-Manyam körzetben.

Egy hat elefántból - két hím és négy nőstény - álló csorda május 11-én érkezett be az állam Odishával közös határához közeli Bhamini Mandalhoz tartozó Katragadda faluba.

Míg négyen közülük egy transzformátor okozta áramütés következtében elpusztultak, a maradék kettő, akik szintén megsérültek, visszahúzódott az erdőbe.

Andhra Pradeshben nincs számottevő elefántpopuláció, de az elmúlt évtizedekben az állam határvidékén gyakran razziáztak az Odishából, Jharkhandból és Tamil Naduból élelem után vándorló jumbócsordák.

Ez azt eredményezte, hogy az elefántok gyakran fosztogatják a mezőgazdasági földeket, és fokozódnak az ember-állat konfliktusok.

Nagy ellentét

Áprilisban három tehenet megöltek, és egy autót összezúzott egy elefánt a Komarada Mandal Parvathipuram-Manyam körzetben lévő Bandavalasa faluban.

A hét elején szintén egy másik elefántcsordát láttak a Parvathipuram-Manyam tartományban lévő Pujariguda faluban.

A helyiek által készített képfelvételeken látható volt, amint az ormányosok a falubeliek által két vödörben tárolt vizet isszák. Egy elefántot is látni, amint egy falusi út szélén lévő rögtönzött tartályhoz megy.

Egy hét elefántból álló csoport, köztük egy bébielefánt, szerda reggel érkezett a faluba. A falusiak megpróbálták elzavarni őket, de az elefántok behatoltak a településre.

A helyiek szerint az elefántcsorda jelenléte pánikot keltett, és az emberek a házaikba menekültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.