Vatikán

Rákkal küzdő gyerekeket látogatott meg Ferenc pápa a kórházi kezelése alatt

Az egyházfőt múlt szerdán alhasi sérvvel műtötték.

2023.06.16 07:34MTI

Saját kórházi kezelése során a Gemelli kórház rákbeteg gyerekeket kezelő osztályára látogatott el Ferenc pápa, akit a Vatikán közlése szerint péntek reggel engednek ki a kórházból.

A Vatikán csütörtöki közleményében először hozott nyilvánosságra képeket Ferenc pápáról azóta, hogy az egyházfőt múlt szerdán alhasi sérvvel megműtötték.

A fényképeken látható, ahogy a pápa kerekesszékben ülve a Gemelli kórház gyermekonkológiai és gyermek-idegsebészeti osztályán találkozik az ott ápolt gyerekekkel és a kórház alkalmazottaival.

A vatikáni közlemény szerint a pápa megfelelő tempóban gyógyul, vértesztjei pedig az elvárt eredményeket mutatják, így az egyházfő péntek reggel elhagyhatja a kórházat.

Ferenc pápa a megszokáshoz híven júliusban csak a vasárnapi áldásokon vesz részt, külföldi utakon és más egyéb eseményeken nem. Orvosai egyébként is pihenésre intették, legközelebb csak augusztus elején utazik hivatalos látogatásra Portugáliába, ahol az Ifjúsági Világtalálkozón vesz részt, de a fátimai zarándokhelyre is ellátogat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.