Vallás

Senkinek sem javasolják a 'vért könnyező' Mária-szobor látogatását

Egy Róma melletti városban található Mária-szobor az elmúlt években nagy tömegeket vonzott.

2023.06.03 14:07ma.hu

Egy olaszországi katolikus püspök arra kérte a hívőket, hogy ne vegyenek részt az állítólag vérkönnyeket hullató Szűz Mária-szobor megtekintésére szervezett rendezvényeken, mondván, hogy az egyház még mindig vizsgálja az ikonnal kapcsolatos "természetfeletti" állításokat.

Marco Salvi, a Rómától 65 kilométerre északra fekvő Civita Castellana egyházmegye püspöke csütörtökön kiadott sajtóközleményében arra szólította fel az embereket, hogy kerüljék az úgynevezett Trevignanói Madonna szobor megtekintését, megjegyezve, hogy az ügyben folyamatban van a vizsgálat.

"A Trevignano Romano állítólagos természetfeletti jelenségeivel kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy az általam felállított és felelős egyházmegyei bizottság még mindig dolgozik azon, hogy... átfogó és végleges ítéletet hozzon az egyház részéről" - mondta a püspök a szoborral kapcsolatban.

Salvi a továbbiakban kijelentette, hogy a katolikusok ne "szervezzenek olyan nyilvános találkozókat..., amelyek azt a benyomást vagy bizonyosságot keltik, hogy az egyház hitelesítette a trevignanói tényeket", hozzátéve, hogy "a híveknek nem tanácsos részt venniük ilyen rendezvényeken, amíg nincs végleges állásfoglalás az illetékes hatóság részéről".

A helyi média beszámolói szerint a trevignanói szobor egy 53 éves nő, Gisella Cardia tulajdonában van, aki egy "önjelölt jósnő", és havonta tart rendezvényeket, hogy bemutassa az állítólag természetfeletti erejű szobrot.

A szoborral kapcsolatos panaszok nyomán folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat, valamint a Cardia megtekintésére épített szentély lebontására vonatkozó végzés ellenére – a nő azt mondta, hogy „egy centit sem mozdul”, és továbbra is megtartja a rendezvényeket.

Az öt év alatt, mióta elkezdte tartani ezeket a "bemutatókat", nagyon gyakran mutat a nézőknek "jelenéseket", például a Szűz Mária-szoborból állítólag kiszivárgó vérvörös könnyeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.