Ipari baleset

Újabb amerikai vegyianyag szállító vonat siklott ki

Február eleje óta legalább nyolc tehervonat szenvedett országszerte szerencsétlenséget.

2023.03.28 02:36ma.hu

Kisiklott egy tehervonat a Canadian Pacific Railway vasútvonalról vasárnap Észak-Dakotában, és folyékony veszélyes anyag ömlött ki. A baleset a legutóbbi az Egyesült Államokban történt kisiklások sorozatában, amelyek közül az egyik miatt ezreket kellett kimenekíteni.

Az incidens Wyndmere város közelében történt vasárnap este nem sokkal 11 óra után - közölte a Canadian Pacific szóvivője a helyi médiával. Brett Lambrecht, Richland megye katasztrófavédelmi menedzsere elmondta, hogy a 70 vagonból 31 kocsi hagyta el a pályáját.

A folyékony vegyianyag gyúlékony kőolaj alapú termék, de Lambrecht szerint a hideg hőmérséklet lehetővé teszi, hogy megszilárduljon, és csökkentse a tűz kialakulásának esélyét.

A katasztrófa-felszámolási művelet várhatóan hét és tíz nap között fog tartani - jelentette a helyi rádió a katasztrófavédelmi dolgozókra hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.