Baleset

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat, ezreket menekítettek ki Amerikában - videó

Néhány vegyszert szállító kocsi kigyulladt.

2023.02.08 07:19MTI

Robbanásveszély és mérgező anyagok miatt ideiglenesen kiköltöztettek otthonából kétezer embert az Egyesült Államokban, Ohio és Pennsylvania állam határán, miután egy veszélyes anyagokat is szállító tehervonat kisiklott.

A baleset múlt pénteken történt, de az óvintézkedések még kedden is hatályban voltak. A hatóságok közölték: biztosak akarnak lenni abban, hogy nem jelent kockázatot a lakosok hazatérése.

East Palestine településnél egy 100 kocsiból álló szerelvény mintegy 50 vagonja siklott ki műszaki hiba miatt, majd néhány vegyszert szállító kocsi kigyulladt. A balesetben nem sérült meg senki.

A település lakóinak hétfőn kellett elhagyniuk otthonukat, miután a vasúti tartálykocsik egy részéből - a robbanásveszély csökkentése érdekében - irányított módon kiengedték a bennük szállított, mérgező vinil-kloridot. A szövetségi környezetvédelmi ügynökség és az Ohiói Nemzeti Gárda egységei folyamatosan mérik a levegő károsanyag-tartalmát.

A baleset közvetlen közelében a mérgező gáz belélegzése halálos veszélyt és maradandó károsodást okozhatott volna, így az ideiglenes kitelepítést egy mérföld (1,6 kilométer) sugarú körben rendelték el, valamint a 2 mérföld sugarú körzetben élőknek azt javasolták, hogy egyelőre lehetőség szerint maradjanak otthonukban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.