Hadgyakorlatról tartottak visszafelé

Tragédia: Katonákkal zuhant tengerbe egy francia helikopter

A tengerbe zuhant szombaton egy francia helikopter Gabon partjainál - A fedélzeten tíz katona utazott, aki a nyugat-afrikai országgal közösen rendezett hadgyakorlaton vett részt.

2009.01.18 08:10MTI

A tengerbe zuhant szombaton egy francia helikopter Gabon partjainál; a fedélzeten 10 katona utazott, aki a nyugat-afrikai országgal közösen rendezett hadgyakorlaton vett részt.

A Cougar típusú helikopter a gaboni főváros, Libreville és az attól délre fekvő Port-Gentil kikötőváros közötti partszakasz közelében esett a vízbe.

Repülőgépekkel és hajókkal keresik a jármű roncsát és az utasokat, egyelőre sikertelenül. A kutatást a sötétség és a térségben tomboló vihar nehezíti.

A francia elnöki hivatal közölte, hogy minden lehetséges eszközt bevetnek a helikopteren utazó katonák felkutatására. Nicolas Sarkozy államfő kérésére Gabonba utazik Hervé Morin védelmi miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.