Újra támad a halálos vírus!

Újabb áldozatot szedett a madárinfluenza Kínában

Feltehetően madárinfluenza okozta egy pekingi kórházban ápolt beteg halálát - közölték a kínai egészségügyi hatóságok kedden. A kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartományból származó Huang Jan-csing (Huang Yanqing) hétfő reggel halt meg, a nő életkorát egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

2009.01.06 12:20MTI

Huang két társával együtt december 19-én kilenc kacsát vásárolt a Pekinggel szomszédos Hopej (Hebei) tartományban. A szárnyasokat megtisztította és kizsigerelte.

Az egészségügyi hatóságok szerint az elhunyt 14 tagú családján kívül 102 egészségügyi alkalmazott volt a beteggel közelebbi kapcsolatban, közülük az egyik nővérnek volt láza, később azonban tünetmentes lett. A pekingi hatóságok az esetet már jelentették az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO), valamint a hongkongi és makaói egészségügyi szervezeteknek.

Az esettel kapcsolatban hétfő este tartottak értekezletet Pekingben. A madárinfluenza terjedésének megakadályozásához és kordában tartásához szükséges lépések részeként a beteg otthonának és egykori kórtermének elszigetelése mellett az egészségügyi intézmények minden szintjét megfigyelés alatt tartják.

Decemberben egy hongkongi lánycsecsemőnél a madárinfluenza H9N2-es törzsét mutatták ki, amely a H5N1-es változathoz hasonlóan halálos is lehet, de a levegőben továbbra sem terjed.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.