Egyiptom, Kína, melyik ország a következő?

Kelet Kínában is megjelent a madárinfluenza

A kelet-kínai Csiangszu (Jiangsu) tartományban is megjelent a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes változata, közölték a kínai Mezőgazdasági Minisztériumban szerdán.

2008.12.17 09:44MTI

A vírust rutinellenőrzés mutatta ki a Sanghajtól 190 kilométerre északra lévő Tungtaj (Dongtai) városban és a szomszédos Hajan (Haian) járásban. Beteg állatokról nem érkezett jelentés a hatóságokhoz. A madárinfluenza terjedésének megakadályozása érdekében a térségében 377 ezer baromfit levágtak. 

A minisztérium előzetes vizsgálata szerint a vírust nagy valószínűséggel vándormadarak hozták a baromfitelepekre, és különbözik azoktól a változatoktól, amelyeket általában az ország déli területein szoktak kimutatni. Szakértők attól tartanak, hogy a madárinfluenza H5N1-es típusa járványt okozhat, ha a vírus emberről emberre terjedő változattá alakul. Egy héttel ezelőtt egy hongkongi farmon kitört járvány után közel 80 ezer baromfit semmisítettek meg. 

Kedden Németországban 180 ezer pulyka került kényszervágásra kilenc baromfitelepen Alsó-Szászországban, miután madárifluenza-fertőzést fedeztek föl a telepeken. A tartomány egészségügyi hatósága szerint a vírus a H5N3, vagyis az emberre veszélytelen változat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.