Obama máris bocsánatkérésre kényszerült

Obama nem akart szeánszot folytatni Nancy Reagannel

Barack Obama megválasztott amerikai elnök máris bocsánatkérésre kényszerült első sajtótájékoztatója után: egy félresikerült megjegyzése miatt exkuzálta magát Nancy Reagan egykori first ladynél - közölte vasárnap a Fox televízió.

2008.11.10 07:08MTI

Obama pénteken tartotta első sajtóértekezletét megválasztott elnöki minőségében. Egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy választási győzelme óta beszélt-e exelnökökkel, amire Obama azt felelte, minden élő elnökkel egyeztetett. "Nancy Reagannel nem akartam, tudják, szeánszot folytatni" - tette hozzá. Ezzel közvetve arra utalt, hogy a most 87 éves egykori first lady férje, a 40. elnök hivatali idején, az 1980-as években rendszeresen kikérte egy asztrológus tanácsát Ronald Reagan programjának összeállításával kapcsolatban.

Ezt a 2004-ben elhunyt Ronald Reagan egykori kabinetfőnöke, az elnök feleségével sokat perlekedő Donald Reagan tette nevetség tárgyává memoárjában. Stephanie Cutter, Barack Obama szóvivője közölte: a leendő elnök telefonon elnézést kért a volt first ladytől a "félresikerült megjegyzésért". Mint a szóvivő hozzátette, Obama meleg hangulatú beszélgetést folytatott Nancy Reagannel, akinek "kifejezte csodálatát és szeretetét, amelyet annyi amerikai érez iránta".

Bob Woodward, a The Washington Post riportere 1996-os A választás című könyvében arról írt, hogy Hillary Clinton, Bill Clinton volt elnök felesége a Fehér Házban szeánszra hasonlító találkozókat tartott, amelyeken Eleanor Roosevelt néhai first ladyval lépett kapcsolatba. Bill Clinton hivatala annak idején cáfolta, hogy szeánszokat tartottak volna a Fehér Házban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.