Terrorfenyegetettség

Kiszabadították az Iszlám Állam 1500 foglyát

Szombaton bukkantak rá a terrorszervezet hatalmas föld alatti börtönére, és mindenkit kiszabadítottak onnan. Nagy részük civil lakos volt.

2016.04.03 09:04MTI

Mintegy ezerötszáz embert szabadítottak ki az iraki biztonsági erők az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik börtönéből.

Egy katonai parancsnok közlése szerint a biztonsági erők a nyugat-iraki Anbár tartományban lévő Hít város visszafoglalására indított támadás során, szombaton bukkantak rá a terrorszervezet hatalmas föld alatti börtönére, és mindenkit kiszabadítottak onnan. Egy anbári tartományi vezető szerint nagy részük civil lakos volt.

A hadsereg februárban foglalta vissza az iszlamistáktól a tartományi székvárost, Ramádit, a terroristák egy része azonban elmenekült a hetven kilométerre fekvő Hítbe. Az iraki fegyveres erők csütörtökön indították meg a Hít elleni offenzívájukat.

A hadsereg jelenleg ennek a városnak a visszavételét tekinti legfontosabb céljának, mivel az Iszlám Állam iraki és szíriai állásai közti egyik utánpótlási vonalon fekszik.

Az iraki parancsnokok szerint Hít visszafoglalása kulcsfontosságú ahhoz, hogy egyesítsék a Bagdadtól északra és nyugatra tevékenykedő fegyveres erőket az Iszlám Állam kezén lévő legnagyobb város, az észak-iraki Moszul ostromának megkezdése előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.