Terror

Magyarországról is utaltak pénzt az Iszlám Államnak

Az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában.

2016.03.31 20:06MTI

Nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy egyelőre egyetlen magyar állampolgár sem csatlakozott az  Iszlám Államhoz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György.

Bakondi megjegyezte, hogy Magyarországon élő muszlimok kisebb, nagyobb összegeket már utaltak az ISIS terrorista akcióira. A főtanácsadó szerint ezeket az embereket a szakszolgálatok már kiutasították az országból.

Az Europol adatai szerint jelenleg mintegy hatezer terrorista van Európában. Emellett az is kiderült, hogy számos országban a muzulmánok integrációja nem volt sikeres, hiszen több elkövető volt, aki második, harmadik generációs bevándorlóként élt Európában.

Ezzel együtt viszont – mint Bakondi György felidézte – a belga és párizsi események is rámutattak, hogy az elkövetők jelentős hányada az illegális migrációt kihasználva érkezett Európába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.